Dansestiler

Dansestilen Hiphop hadde sin startfase på nattklubbene og på gaten i New York og Los Angeles på midten av 80-tallet. B-boying/b-girling (breaking) og funk-styling fantes allerede og var mainstream kjent mye grunnet medieeksponeringen.

Breakdance, eller breaking og break som det egentlig heter, er en populær danseform med mye energi. Break inkluderer alt fra å spinne rundt på hendene og hodet til å bruke komplisert teknikk med bena, og alt dette til musikken.

House er i likhet med Hiphop en fusjonsstil i kategorien club-/streetdance. Den oppstod i Chicago og New York i USA … I utgangspunktet var hiphopkultur og housekulturen ikke forbundet med hverandre, men to parallelle kulturer …

Dancehall er en afrikansk karibisk musikksjanger som har sine røtter i reggaemusikken. Dancehall tilknyttes som oftest Jamaica men har et godt hold i hele den engelsktalende Karibia… Dancehall er preget av dynamisk rytmebruk, aktiv ryggrad, brystkasse og hofter, samt kule steg, attityde og danseglede!

Du lurer kanskje på hva som kan møte deg på en danseklasse med navnet Koreografi under Molde Dansefestival? Hos oss vil disse timene basere seg på innlæring av en rekke bevegelser satt sammen i en bestemt rekkefølge

Denne stilen ble i starten kalt Campbellocking og ble oppkalt etter sin oppfinner Don Campbellock (1951-2020). Navnet ble senere forkortet til Locking. Å låse en bevegelse «to lock» beskriver dansens særpreg.

Som navnet tilsier, er dette en fusjon av afrikanske danser. Det er ikke en egen dansestil, men et åpent begrep som gir stor frihet for å mikse bevegelser med røtter i moderne og tradisjonell afrikansk dans.

Punking/W*acking blir opprinnelig danset til discomusikk og er i dag kjent for sine markante og grasiøse armbevegelser til musikken.