Instruktører

Instruktører for festivalen 2024!

Selveste Jimmy Yudat kommer til Molde Dansefestival!

Ikke nok med at Jimmy Yudat kommer til Norge, den verdenskjente hip hop-danseren tar i år turen til Molde, Rosenes by! Jimmy er en anerkjent danser, koreograf og pedagog fra Frankrike og har med årene også erobret verden med sine ferdigheter.

Det hele startet via battle-scenen, men etter flere år i “gamet” har karrieren utviklet seg til å også dreie seg om artistiske kreasjoner. Jimmy er også medlem av det franske danse-crewet Y.U.D.A.T og grunnlegger av media og event plattformen HippoH Mag. 

Vi kan garantere god stemning i klassene til Jimmy!

Victor Bautista Prag, også kjent som b-boy Exaggerate!

Ikke nok med at Victor er en av landets beste breakere, han hevder seg også i toppen internasjonalt! Den Oslobaserte b-boyen er en del av de anerkjente breakecrewene Floorknights og Lack of Crowns.

Gjennom sine 17 år som b-boy har Victor uten tvil opparbeidet seg et bredt erfaringsspekter. I tillegg til å konkurrere verden rundt har Victor tatt del i ulike Tv-produksjoner, musikaler og sceneoppvisninger. Han har også erfaring som koreograf og pedagog.

I 2022 var Victor ambassadør for Dansens Dager på grunn av sitt viktige arbeid for breakemiljøet i Norge, og det er ikke til å legge skjul på at vi i Molde Dansefestival er både stolt og svært glad for at Victor ønsker å ta turen til årets festival.

Vi kan gledelig annonsere at Yurley AKA Yurleyley (19) kommer tilbake til Molde Dansefestival 2024! Den Oslobaserte hip hop- og popping-danseren fra Oslo gleder seg til å ta turen til Vestlandet i sommer! 

Yurley har danseerfaring både som utøvende danser og instruktør. Hun har danset på dansestudioet Subsdans siden hun var 7 år, og hennes hovedstil er Popping og Hip Hop. Hun er medlem av dansecrewene Deepdowndopeizm og Subsdanscrew, samt dansekollektivet B16. Mulig du kjenner henne igjen fra NRK-serien KRAFT?

Dansen har gitt henne muligheter til å uttrykke seg på flere ulike arenaer, deriblant på battles, teater, musikkvideoer og i TV-produksjoner. I tillegg til danseoppdrag har Yurleyley hatt jobber som MC og har blant annet ledet XMAS-Jam, Womanhood, Soul Sessions Exstended kidz og Soul Sessions Youngs i regi av Soul Sessions Oslo.

Godriver, også kjent som River Flows, er en kreativ frilanser basert i Oslo. River har danset i en årrekke og har lengre erfaring som instruktør og koreograf. I tillegg har afro-danseren jobbet med ulike artister, show og musikkvideo-produksjoner.

Parallelt med dansekarrieren har River etablert booking- og castingfirmaet Flows Agency og prosjektet The Afroexperience Norway. I sitt arbeid vektlegger River å fremme og legge til rette for talenter på tvers av landegrenser, samt skape muligheter for unge afrikanske talenter.

Vi kan garantere at du i River sine timer vil oppnå tre ting: danseglede, mestringsfølelse, innblikk i ny kultur. Under Molde Dansefestival vil timene inneholde ulike sjangre fra ulike steder, som for eksempel Tanzania, Sør Afrika, Kongo, Ivory Coast, Nigeria og Ghana.

Ida er medlem av all styles crewet dEEp doWN dopEiZM, og de siste 13 årene har hun spesialisert seg i dansestilen punking/w*acking. Hun er Dansens Dager-ambassadør i 2024 sammen med Ronald Belaza. 

Ida har markert seg internasjonalt med seire i flere battles, blant annet Streetstar i Stockholm, Ladies of Hiphop som ble arrangert i New York City og Made in Waack i Paris. Hun har også vært dommer for battles og holdt workshops i blant annet Frankrike, Ukraina, Spania, Hellas, Mexico. Som utøver har hun jobbet for koreografer som Belinda Braza, Hooman Sharifi og Elin Osjord, samt kommersielle oppdrag med reklame, TV og for artister som Madcon og Sandra Lyng. I tillegg underviser hun i w*acking på Subsdans i Oslo.

Ida har vært aktiv i streetdansorganisasjonen Soul Sessions Oslo, sist som daglig leder. For tiden jobber Ida som produksjonsansvarlig i CODA Oslo International Dance Festival.

Elise – hip hop danseren fra Molde! 

Elise har tidligere gått Flow Dance Academy i Oslo og utdanner seg i dag innen hiphop/kommersiell på Bårdar Akademiet, fagskolen Kristiania.

Hovedstilen til Elise er hip hop, men hun har også opparbeidet seg bred erfaring innen flere street styles. I tillegg til å undervise fast på Drømmefanger i Oslo har Elise erfaring med sceneopptredener og kommersielle danseoppdrag.

De siste årene har hun også deltatt i ulike battels samt vært på ulike inspirasjonsturer som blant annet til Paris og Estland. 

Legenden Niako  Michael Lamarre, også kjent som Niako, kommer tilbake til Molde Dansefestival 2024! 

Denne mannen er en av verdens mest anerkjente Hiphop-dansere fra Paris. Han har tidligere studert på kunstskole, jobbet som danser i Paris og reist verden rundt for å undervise. Til vår store glede er Niako for øyeblikket bosatt i Oslo! Niako er medgrunnlegger og medlem av Hip Hop crewet Legion X. Han ble introdusert til hiphopkulturen gjennom bboying og har mye erfaring og kompetanse innenfor dansestilen hip hop. Gjennom gruppen «Daltons Possee» har han hatt mulighet til å opptre på noen av de viktigste hiphop-relaterte festivalene i Paris som blant annet «Rencontres Urbaine de La Villette». 

Niako har også jobbet for kompanier som «Propos» og «Artoba», og med koreografer som Kamel Ouali. Han har også danset og koreografert for artister som Matt Pokora og merker som Adidas og Puma. I tillegg til dette deltar Niako ofte på battles og internasjonale konkurranser som både dommer og som deltaker. Han har vunnet blant annet den prestisjefylte konkurransen «Juste Debout» to ganger (2008 og 2018). 

Niako er altså en av de dyktigste hiphop-danserne i verden og det er helt rått at han igjen tar turen til Molde for å dele sin kunnskap!!

Nancy Blaze, festivalen Afro Fusion-instruktør!

Det er med stor glede at Nancy kommer tilbake til Molde Dansefestival, for denne dama kan dere helt klart lære mye av. I tillegg til danseerfaring innen Afro Fusion har hun danset hiphop, dancehall og salsa i en årrekke. I klassene legger hun vekt på at man skal kunne være seg selv og uttrykke seg gjennom dansen. Fokuset er å finne sin egen attitude og dyrke den. Det å rett og slett slippe seg løs og ha det gøy når en danser er noe Nancy legger stor vekt på. 

«Dans for meg betyr glede, kjærlighet og frihet. I dansen kan jeg være hvem og hva jeg vil, for ingen dømmer meg, og jeg føler ingenting annet enn glede og kjærlighet.» – Nancy Blaze.

Christopher startet å danse Breakdance året 2000. Jobber nå som fulltidsdanser og skuespiller for kompaniet Absence crew. Christopher lever for å produsere forestillinger med gruppen sin Absence. Og brenner for kulturen Hip-Hop

I løpet av sin karriere som danser har han jobbet sammen med Nordland Teater, Barnas Kulturhus i Bergen, Den Nationale Scene, Riksteatret og Festspillene i Bergen. Christopher har også spilt over tusen forestillinger i Den Kulturelle Skolesekken over hele landet sammen med Absence.

Tidligere instruktører på Molde Dansefestival

2023
Johan – Hip Hop & Koreografi
Christopher – Break
Marie – Hip Hop
Nancy – Afro Fusion
Yurley – Popping

2022
Niako – Hip Hop
Darkmarc – Break
Hedda – Koreografi
Marie – Hip Hop
Nancy – Afro Fusion
Magnus – Locking

2021
Niako – Hip Hop
Joel – Dancehall
Amalie – House
Hedda – Hip Hop & Koreografi
Christoffer – Break
Ingeborg – Hip Hop
Ingunn – Hip Hop

I år som i fjor skal Hedda Svorstøl undervise flere koreografi-klasser, og basert på fjorårets suksess vil du ikke gå glipp av disse!

Hedda har de siste årene jobbet som profesjonell danser og koreograf. Hun jobber blant annet med scenearbeid på ulike TV-program, for diverse artister og forestillinger. Kanskje du har sett at hun er en av instruktørene på QuickStyle i Oslo?
Hedda har en Hip Hop utdanning fra Circle Dance Academy, og har tidligere bodd i LA for å utdype seg i bransjen. Hun har undervist i over 10 år og holder nå workshops rundt om i landet. Nå er hun fast danselærer ved en VGS i Lillehammer og instruktør ved dansestudioer i Drammen, Sandefjord og Oslo.

Magnus ´EmakaFunk´ Emaka Einang vil undervise i Locking under årets dansefestival. 
Magnus har flere års erfaring innen dans. Han har blant annet opptrådt med forstillingen “West Side Story” på Chatue Neuf og koreografert og utøvd i “Historien om en Soldat”. Fra 2010 til 2014 var han på turne med West End forestillingen Thriller live i Europa og Asia. Per i dag jobber han som utøvende danser, koreograf, skuespiller og nylig musikalartist. Han er også medlem av gruppen Kingwings Crew og er også aktiv i battels og har deltatt på mange av Soul Sessions Oslo arrangementer. 

Magnus er en allsidig danser som har et stort ønske å introdusere dans til nybegynnere og skape et trivelig og trygt miljø for kreativ utfoldelse.

 

Michael Lamarre, også kjent som Niako, er en av verdens mest anerkjente Hiphop-dansere fra Paris. Han har tidligere studert på kunstskole, jobbet som danser i Paris og reist verden rundt for å undervise. Til vår store glede er Niako for øyeblikket bosatt i Oslo! Niako er medgrunnlegger og medlem av Hip Hop crewet Legion X. Han ble introdusert til hiphopkulturen gjennom bboying og har mye erfaring og kompetanse innenfor dansestilen hip hop. Gjennom gruppen «Daltons Possee» har han hatt mulighet til å opptre på noen av de viktigste hiphop-relaterte festivalene i Paris som blant annet «Rencontres Urbaine de La Villette». 

Niako har også jobbet for kompanier som «Propos» og «Artoba», og med koreografer som Kamel Ouali. Han har også danset og koreografert for artister som Matt Pokora og merker som Adidas og Puma. I tillegg til dette deltar Niako ofte på battles og internasjonale konkurranser som både dommer og som deltaker. Han har vunnet blant annet den prestisjefylte konkurransen «Juste Debout» to ganger (2008 og 2018). 

Niako er altså en av de dyktigste hiphop-danserne i verden og det er helt rått at han igjen tar turen til Molde for å dele sin kunnskap!!

Marcus Andreassen aka DarkMarc er festivalens instruktør i breaking også i 2023! Dette er mannen du ikke vil gå glipp av muligheten til å trene med. 

Som 22 åring dro DarkMarc til New York for å oppsøke og erfare fra breakens egen «hjemby». Med erfaring som bboy fra Psychedelic B-boys, Rythm Rockers og Ghost Crew kan man lære en ting eller to fra denne mannen, enten man er nybegynner eller viderekommen.

«Folk rundt om fikk navnet Dark Marc på sine lepper. Det ble mitt artistnavn. Jeg battlet masse. Reiste rundt på alle konkurranser jeg kunne. Jeg fant min stil og måte å breake på. Jeg ville vise den til verden og føle mestringen ved å stå hode mot hode i konkurranse. Kicket ble så sterkt at jeg ble litt avhengig av det.» – DarkMarc.

Yurley AKA Yurleyley (19) popping-danseren fra Oslo – også kjent fra NRK-serien KRAFT!

Yurley har danseerfaring både som utøvende danser og instruktør. Hun har danset på dansestudioet Subsdans siden hun var 7 år, og hennes hovedstil er Popping og Hip Hop. Hun er medlem av dansecrewene Deepdowndopeizm og Subsdanscrew, samt dansekollektivet B16. 

Dansen har gitt henne muligheter til å uttrykke seg på flere ulike arenaer, deriblant på battles, teater, musikkvideoer og i TV-produksjoner. I tillegg til danseoppdrag har Yurleyley hatt jobber som MC og har blant annet ledet XMAS-Jam, Womanhood, Soul Sessions Exstended kidz og Soul Sessions Youngs i regi av Soul Sessions Oslo.

 

Marie Oslen-Bye, hip hop-danseren fra Dombås! Takknemlig er vi for at Marie ønsker å komme tilbake til Molde i år også. 

Marie har flere års danseerfaring, både som utøvende danser, koreograf og instruktør. Ved å ha deltatt i flere battles og trent egen konkurransegruppe har Marie opparbeidet seg en aktiv rolle i hip hop-dansens konkurransemiljø. Tidligere har Marie også deltatt som koreograf og danser i NRKs program kalt “Sommertoget”. I 2018 studerte Marie urbane dansestiler på Flow Dance Academy i Oslo. Dette inspirerte henne til å fortsette danseutdanningen i Paris våren 2019. Marie har undervist siden 2013 og per i dag underviser hun Hip Hop på Raw-Dancestudio i Trondheim.

Johan aka Jojo, har vært en del av streetdance-miljøet i en årrekke og har opparbeidet seg variert danseerfaring – både som instruktør, koreograf og utøvende danser. Kanskje kjenner du han igjen fra NRK-dokumentaren «KRAFT»? 

Som 12-åring danset Johan med Justin Bieber på Telenor Arena, og året etter kom han helt til finalen under Juste Debout Jr. (verdens største streetdance- battle). I tillegg til å vinne diverse battles i inn- og utland, har Johan danset i samtidskompaniet ‘På tå hev’ ved den Norske Opera og Ballett. (2022)

Johan har også danset på musikkvideoer for bl.a. Madcon, Lars Vaular og Ravi, samt i ulike TV- produksjoner som MGP Jr. (2015-2019), Melodi Grand prix 2023, Senkveld, Stjernekamp, Norske Talenter m.m.

Yurley AKA Yurleyley (19) popping-danseren fra Oslo – også kjent fra NRK-serien KRAFT!

Yurley har danseerfaring både som utøvende danser og instruktør. Hun har danset på dansestudioet Subsdans siden hun var 7 år, og hennes hovedstil er Popping og Hip Hop. Hun er medlem av dansecrewene Deepdowndopeizm og Subsdanscrew, samt dansekollektivet B16. 

Dansen har gitt henne muligheter til å uttrykke seg på flere ulike arenaer, deriblant på battles, teater, musikkvideoer og i TV-produksjoner. I tillegg til danseoppdrag har Yurleyley hatt jobber som MC og har blant annet ledet XMAS-Jam, Womanhood, Soul Sessions Exstended kidz og Soul Sessions Youngs i regi av Soul Sessions Oslo.

 

Marie Olsen-Bye, hip hop-danseren fra Dombås! Takknemlig er vi for at Marie ønsker å komme tilbake til Molde i år også. 

Marie har flere års danseerfaring, både som utøvende danser, koreograf og instruktør. Ved å ha deltatt i flere battles og trent egen konkurransegruppe har Marie opparbeidet seg en aktiv rolle i hip hop-dansens konkurransemiljø. Tidligere har Marie også deltatt som koreograf og danser i NRKs program kalt “Sommertoget”. I 2018 studerte Marie urbane dansestiler på Flow Dance Academy i Oslo. Dette inspirerte henne til å fortsette danseutdanningen i Paris våren 2019. Marie har undervist siden 2013 og per i dag underviser hun Hip Hop på Raw-Dancestudio i Trondheim.