Molde Dansefestival 2023 er i gang!

Etter festivalens første dag tok vi en prat med to av festivalens instruktører, Yurley og Johan. De er begge unge, men noen av Norges fremste dansere og kanskje mest kjent fra serien «kraft» på NRK1. 

Johan: «Det har vært en inspirerende og koselig dag. Alltid deilig å se nye ansikter. Gøy å undervise folk man ikke vanligvis underviser. se hvordan de tolker og tar materialet jeg gir de. Veldig Skjønne organisatorer, nydelige mennesker å jobbe med. 

Jeg føler jeg og lærer mye av å undervise andre steder. Det er viktig for meg.»

Yurley: «Jeg trodde det skulle være litt mer utfordrende. Dette er første gangen jeg underviser i popping, men har danset popping i 13 år. Danserne som var med tok det så mye raskere enn jeg trodde. Popping er veldig teknisk, men det virket som det falt i smak uansett alder. 

Jeg ba om å få tilbakemelding fra elevene på hva jeg kunne gjøre bedre, for jeg er alltid ute etter å utvikle meg selv.» 

 

Hva ser dere frem til nå de kommende dagene?

Yurley: Panelsnakken. Tidligere har jeg vært den som har stilt spørsmål. Jeg føler også jeg har kunnskap å gi, jeg har opplevd ting jeg ønsker å dele. 

Johan: jeg ser og frem til panelsnakken. i danseklasser føler jeg ikke det er tid til så mye prat. men dette er en setting der det er rom for å stille gode spørsmål. Bryte ting litt ned. Vi har jo og vært der de er, nybegynnere. Mestringsfølelsen trenger vi alle også vi.»

 

Hva tenker dere om fredagens battle?

Yurley, skal være MC/Host under battle. Jeg har like mye nerver hver gang jeg er MC. Jeg har så lyst til å gjøre en god jobb. Det er akkurat som det er med dans, man ønsker gjøre det bra. Jeg gleder meg.

 

 

Skrevet av Janne Krågå – 5.juli 2023